Home » Bondora » Bondora – erfarenhet med P2P leverantörer

Bondora – erfarenhet med P2P leverantörer

Bondora - erfarenhet med P2P leverantörer

Bondora klassificeras mycket öppet allvar med sina egna nummer och kan användas som konsekvent. Satsningen på P2P utlåning är ingalunda riskfria i kontrast.

Bondora licensieras som Kreditvergeber av den estniska finansinspektionen, som är den ledande tillsynsmyndighet i Estland och banker Kreditvergeber, kreditförmedlare, försäkringsbolag, mäklare av försäkringsbolag, fondförvaltare, investeringar och pensionsfonder, värdepappersföretag, övervakade institut för elektroniska pengar och betaltjänstleverantörer.

Säte för plattformen är i Estland.

Bondora Go & Väx - Ett alternativ till dagpenning?

Med Go & Väx Bondora har ett innovativt och mycket enkelt nytt sätt att erbjuda 2018 att investera i peer-to-peer utlåning. Genom att erbjuda inbetalda kapitalet har en ränta på 6,75% per år. Det speciella är att kan utrustas med kapital när som helst.

Investeraren behöver bara bestämma hur mycket pengar ska betalas på eller. Hanteringen av den underliggande P2P låneportföljen övertas av Bondora.

Hur gör registreringsprocessen?

Registrering på Bondora är klar i några få steg.

 • I det första steget registrera din e-postadress. Du får då ett e-postmeddelande med ett tillfälligt lösenord. Detta måste ändras vid första inloggningen.
 • Efter inloggning kommer du att bli ombedd att ange ditt namn och telefonnummer till. Fyll i fälten nedan får du en bonus på 5 euro. För fullständig identifiering, är det nödvändigt att ladda upp en kopia av ditt pass.
 • Välj sedan ett av de fem strategier portföljförvaltaren - ultrakonservativa och opportunistiska. Minsta investering är € 5.
 • Som ett sista steg enda som saknas för att sätta in pengar på kontot.

Hur Bondora?

Principen om P2P-plattformen Bondora är enkel: Det ger människor som behöver ett lån, med folk tillsammans som vill finansiera lån. Låntagare kommer uteslutande från Estland, Spanien och Finland.

Långivarna är privatpersoner. Dessa väljer lån som de vill investera separat eller användning för portföljförvaltare eller Gå att växa. Med dess hjälp kan man välja olika strategier. Detta säkerställer en bred spridning och minskar risken för fel.

 

Bondora-p2p

Bondora: Fördelar och nackdelar i korthet

Ikraftträd plattformen görs nya investerare särskilt lätt. alla funktioner i Bondora att förklaras i detalj, i "Virtual Tour".

 • Enkel design och enkelt handhavande
 • Regleras av estniska och finska Finansinspektionen
 • 5 € bonus för att starta
 • Om andrahandsmarknaden lån för försäljning i förtid
 • Genomsnittliga netto årlig avkastning över 10%
 • Inga avgifter för investeringar i primära och sekundära marknader

Ingen återköp garanti

Kreditförlusterna är att tillämpa i P2P lån för att göra det. Ingalunda alla låntagare kommer att kunna betala tillbaka sina lån.

Som ett resultat, det händer också med dig som givare, måste man klaga misslyckanden och inte kommer att återhämta sig alla investeringar.

 

Bondora-p2p

Finns det en risk för att en investering över Bondora?

Satsningen på lån över Bondora innebär risker. I värsta fall kan teoretiskt förlora hela det investerade kapitalet.

Men Bondora strävar efter att minimera risken för investerare. Så Bondora granskas i detalj låntagaren. Sedan 2009 har ansökningar behandlas över en miljard. En motsvarande stor upplevelse Bondoras.

Bondora samlar och verifierar många uppgifter av låntagaren. Dessutom är en internt utvecklad risk scoring används. Dessutom är de inkomster och sysselsättning som används.

Portföljförvaltaren säkerställer också att det investerade kapitalet är vida spridda över låntagarna från Estland, Spanien och Finland. Var 1000 euro investerat kapital distribueras till 200 projekt. Om en kredit av hela eller delar av, har i det här fallet har liten effekt.

Sedan 2016 Bondora regleras även av den estniska finansinspektionen (FSA). Och med SEB Bank Bondora har en av Sveriges största banker som partner. Insättningar är säkrade där de mallar av EU-lagstiftningen upp till 100.000 euro.

Kredit torget i Bondora

I Bondora allt trimmas till enkelhet. Lån är inte tilldelas särskilda enskilda projekt utan att regelbundet och automatiskt investeras i enlighet med sina egna specifikationer lån till privatpersoner. För detta ändamål skall vi använda Portfolio Manager en investeringsprofil.

Den genomsnittliga årliga avkastningen netto för investerare uppgår för närvarande till 10,50 procent.

Beroende på kredit till gäldenärer i en riskklass AA klassificeras (mycket bra) till HR (mycket dåligt). Ju högre riskklass låntagaren faller högre räntan ut. Samtidigt ökar emellertid risken för fallissemang lån.

I vår erfarenhet, bredast möjliga riskspridning lovar den bästa totala avkastningen. bör för att säkerställa tillräcklig diversifiering minuter. 1.000 euro kommer att placeras.

kommer att ge lån till Bondora i länderna i Estland, Finland och Spanien. Jämfört med andra länder i Europeiska unionen, är kreditförsörjningen för banker i dessa länder relativt fattiga. Peer-to-peer-lån är därför sökas för medborgare i synnerhet och ofta det enda sättet att skaffa kapital.

Bondora andrahandsmarknaden

förblir vanligtvis ett lån i sin egen portfölj tills han var helt återbetalas (3 till 60 månader). Om du vill lägga ner, men för tidigt sin kreditportfölj eller helt lösa, kan du göra på andrahandsmarknaden när som helst.

Insättningar och uttag

Till att börja investera i peer-to-peer-lån till Bondora måste först överföras pengar till sitt eget konto. För detta ändamål är en av de metoder efter betalning:

 • TransferWise
 • Trustly
 • SEPA Direct Debit
 • Visa och Mastercard

Pengarna är dessa betalningssätt omedelbart finansiella investeringar tillgängliga.

En utbetalning är endast möjligt i ett konto har betalats till förskottet även när Bondora. å ena sidan, detta ökar säkerheten och även krävs enligt lag på grund av regler för att förhindra penningtvätt.

Av säkerhetsskäl kommer alla uttag kontrolleras manuellt av en anställd. I allmänhet kommer pengarna att kredit efter en till två arbetsdagar på kontot. Bondora tar inte betalt för insättningar och uttag.

 

Hur hög är avkastningen?

Avkastningen med Bondora är mycket bra. Således beräknade vinstmarginalen var i vårt test 9,18-17,18 procent per år,

Mängden prognostiserade avkastningen beror i grunden på den valda kreditgruppen och tillhörande risk.

 

Bondora-p2pndora

Slutsatser och utvärdering

Bondora ett synnerligen tidsbesparande och enkelt sätt att investera i P2P området. De uppnåeliga avkastningen är särskilt attraktiva här och ljuga för de flesta investerare i tvåsiffriga tal.

Med Go & Väx Bondora har en särskilt innovativ produkt i portföljen, som kan övertyga trots daglig tillgång till kapital med stort intresse.

Bondora är tillbakablick på en motsvarande stor erfarenhet av P2P utlåning sedan 2009 på marknaden och kan. Portföljförvaltaren kan lätt investera i en bred portfölj av konsumtionslån från Estland, Spanien och Finland. Fem strategier tillåter en justering av egen risk

Utan risk att låna ut pengar är det inte. Avbrott är möjliga, vilket är anledningen till bara en bråkdel av sina tillgångar ska investeras på detta sätt. Om du kan leva med risker, vänta avkastning 9,18-17,18 procent pa

De automatiska investeringsmöjligheter möjliggör en enkel och snabb passiv investera i peer-to-peer-lån med mycket hög avkastning. Den genomsnittliga avkastningen på 12,6% per år kan vara ganska imponerande.

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: