Home » Bondora » Bondora – ervaring met de peer-to-peer-providers

Bondora – ervaring met de peer-to-peer-providers

Bondora - ervaring met de peer-to-peer-providers

De locatie van het platform is in Estland.

Op het platform kunnen particuliere beleggers om te investeren in verschillende financiële projecten uit Finland, Spanje en natuurlijk Estland.

Is er een risico van een belegging in Bondora?

De investering in leningen meer dan Bondora houdt risico's in. In het ergste geval kan theoretisch verliezen het volledige kapitaal geïnvesteerd.

Echter, Bondora zich inspannen om het risico klein voor beleggers houden. Op deze manier controleert Bondora de kredietnemer in detail. Sinds 2009 werden aanvragen verwerkt meer dan een miljard. Een overeenkomstig grote ervaring Bondoras.

Bondora verzamelt en verifieert een groot aantal gegevens van de kredietnemer. Daarnaast is een intern ontwikkelde risico scoring gebruikt. Onder andere, het inkomen en de werkgelegenheid worden gebruikt.

De portfolio manager zorgt er ook voor dat het geïnvesteerde kapitaal op grote schaal wordt verspreid over de kredietnemers uit Estland, Spanje en Finland. Wees 1.000 euro belegd vermogen is verdeeld over 200 projecten. Als een krediet van geheel of gedeeltelijk, heeft in dit geval weinig effect hebben.

Sinds 2016 Bondora wordt ook geregeld door de Estse Financial Supervision Authority (FSA). En met de SEB Bank Bondora heeft één van de grootste banken van Zweden als partners. Deposito's worden daar bevestigd aan de templates van de EU-wetgeving tot 100.000 euro.

Bondora: Voor- en nadelen op een rij

Het dashboard geeft inzicht in de belangrijkste statistieken, zoals "de waarde van de rekening", "yield" of "beschikbaar Balance". Vanaf hier kunnen alle functies worden bediend met een enkele klik.

 • Zeer vele statistieken en instellingen
 • Minimum vanaf 1 EUR mogelijk
 • Over secundaire markt leningen te koop voor op schema
 • Geen kosten voor investeringen in de primaire en secundaire markten
 • Gereguleerd door de Estse en Finse financiële toezichthouder
 • Het gemiddelde netto jaarlijks rendement van meer dan 10%

Geen buy-terug-garantie

De kredietverliezen zijn onderdeel van de Investeren in P2P leningen te doen. Niet alle kredietnemers in staat zal zijn om hun leningen terug te betalen.

Bijgevolg komt het ook met u door een belegger, moet je om te klagen over de mislukkingen en niet van plan om alle investeringen terug te krijgen.


Bondora-p2p

Het krediet marktplein van Bondora

In Bondora alles werd afgesneden tot eenvoud. Leningen worden niet toegewezen aan specifieke individuele projecten, maar om regelmatig en automatisch geïnvesteerd in overeenstemming met hun eigen specificaties in leningen aan particulieren. Daartoe zullen we de Portfolio Manager gebruiken een beleggingsprofiel.

De gemiddelde netto jaarlijks rendement voor beleggers bedraagt ​​momenteel 10,50 procent.

Afhankelijk van de kredietkwaliteit kredietnemers in een risicoklasse van AA worden ingedeeld (zeer goed) tot HR (zeer slecht). Hoe hoger de klasse van de kredietnemer het risico, hoe hoger de rente valt uit. Tegelijkertijd is echter het kredietrisico wordt steeds meer voor een lening.

In onze ervaring, de breedst mogelijke risicospreiding zorgt voor de beste totale rendement. moet een voldoende diversificatie te komen tot een minimum van 1.000 euro zal worden geïnvesteerd.

zal leningen tegen Bondora bieden in de landen van Estland, Finland en Spanje. In vergelijking met andere landen in de Europese Unie, de kredietverlening van de banken in deze landen is relatief slecht. Peer-to-peer leningen zijn voor de burgers dan ook bijzonder aantrekkelijk en vaak de enige manier om het aantrekken van kapitaal.

Bondora secundaire markt

bestaande investeringen kunnen worden gekocht en verkocht op de secundaire markt. Zo beleggers wanneer ze het nodig hebben, snel komen om hun kapitaal. Het is aan elke belegger om te vertrekken, zelfs als hij wil verkopen tegen een premie of korting.

Hoe werkt het registratieproces?

De storting op de account verloopt Bondora beleggers eenvoudig en snel.

 • De eerste stap is om te registreren met uw e-mail adres. In de cursus ontvangt u een e-mail met een tijdelijk wachtwoord. Dit moet worden gewijzigd op de eerste login.
 • Na het inloggen wordt u gevraagd om uw naam en telefoonnummer van uw. Vul de onderstaande velden in, krijg je een bonus van 5 euro. Voor de volledige identificatie, is het noodzakelijk om een ​​kopie van uw paspoort te uploaden.
 • Selecteer vervolgens een van de vijf strategieën van de portfolio manager - Ultra-Conservatief en opportunistisch. De minimale inleg is € 5.
 • Als laatste stap enige wat ontbreekt aan geld op de rekening storten.

Hoe werkt Bondora?

Bondora is een klassiek peer-to-peer leningen markt. Leners en investeerders worden hier rechtstreeks met elkaar verbonden. Bondora bediend terwijl een aantrekkelijke niche in de markt kredietverlening tussen de traditionele banken en korte termijn kredietverstrekkers.

De kredietverstrekkers zijn particulieren. Deze selecteert u de lening die zij willen individueel of gebruik te investeren in voor de Portfolio Manager of ga naar Grow. Met zijn hulp, kunnen ze kiezen voor verschillende strategieën. Dit zorgt voor een grote spreiding en vermindert de kans op storingen.


Bondora-p2p

Hoe hoog is het rendement?

De rendementen met Bondora zijn zeer goed. Dus de verwachte rendement in onze test 9,18-17,18 procent per jaar,

Het bedrag van de verwachte rendement hangt fundamenteel af van de geselecteerde krediet groep en het daaraan verbonden risico van.

Bondora-p2pndora

Bondora Go & Grow - Een alternatief voor de dagvergoeding?

Met Go & Grow Bondora heeft een innovatieve en zeer eenvoudig nieuwe manier om aanbod in 2018 om te investeren in peer-to-peer-lenen. Met de dienst zal het gestorte geld verdienen rente op 6,75% per jaar. De truc is, die kan worden uitgerust met het kapitaal op elk moment.

De belegger moet beslissen alleen hoeveel geld moet worden betaald op of. Het beheer van de onderliggende P2P kredietportefeuille wordt overgenomen door Bondora.

Stortingen en opnames

Om te beginnen met het creëren van peer-to-peer leningen tegen Bondora, moet worden overgedragen aan het begin van het geld op de persoonlijke account. Voor dit doel zijn een van de volgende betaalmethoden:

 • Sofortuberweisung
 • trustly
 • TransferWise
 • SEPA Direct Debit
 • Visa en MasterCard

Het geld is met deze betalingsmethoden onmiddellijk voor de financiële investeringen beschikbaar.

Een uitbetaling is alleen mogelijk in een account heeft op het voorschot is betaald, zelfs wanneer Bondora. aan de ene kant is dit verhoogt de veiligheid en ook vereist door de wet als gevolg van de regels om witwassen te voorkomen.

Voor de veiligheid worden alle opnames handmatig worden gecontroleerd door een werknemer. In het algemeen zal het geld worden gecrediteerd na 1 à 2 werkdagen op de rekening. Bondora brengt niets in rekening voor stortingen en opnames.


Conclusie en evaluatie

De automatische investeringsmogelijkheden in staat een eenvoudige en snelle passief beleggen in peer-to-peer leningen met een zeer hoge opbrengsten. Het gemiddelde rendement van 12,6% per jaar kan heel indrukwekkend zijn.

Er zijn geen verborgen kosten voor Bondora en in het algemeen, het bedrijf profiteert van een zeer hoge transparantie.

Bondora is terugblik op een overeenkomstig grote ervaring in P2P kredietverlening sinds 2009 op de markt en kan. De Portfolio Manager kan gemakkelijk investeren in een breed portfolio aan consumptieve leningen uit Estland, Spanje en Finland. Vijf strategieën mogelijk een aanpassing van het eigen risico

Zonder risico dat het lenen van geld is het niet. Outages zijn mogelijk, dat is de reden waarom slechts een fractie van iemands vermogen moet worden geïnvesteerd in deze manier. Als je kunt leven met de risico's, het wachten opbrengsten 9,18-17,18 procent pa

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: